Een nieuwe site, een nieuw begin. Onder de naam ‘Zorg Verwoord’ zet ik voort wat ik al deed onder mijn vorige naam ‘Van der Jagt Taal en Tekst’: productie en (eind)redactie van goede teksten.  Verschil is dat ik me nu vooral toeleg op de zorg- en welzijnssector. Door ruim vijftien jaar ervaring in de gehandicaptenzorg en de GGZ ken ik het wereldje goed. Ik heb geleerd hoe de belevingswereld van mensen met bepaalde ziektebeelden is, en hoe ik mijn communicatie daaraan moet aanpassen. Daarnaast heb ik veel geleerd over wet- en regelgeving en heb ik de talloze ontwikkelingen in de Nederlandse zorg nauwlettend gevolgd.

Tijdens mijn studie psychologie  ontdekte ik dat ik eigenlijk veel meer plezier beleefde aan het verslag doen van mijn studie-activiteiten dan aan de activiteiten zelf. Ik hield ervan om te stoeien met de woorden, totdat de perfect rollende zin was ontstaan. Mijn docenten ontging dit niet en ik kreeg vaak positieve feedback over de wijze waarop ik mijn verslagen had geschreven.

Na mijn afstuderen deed ik aanvankelijk niet veel meer met schrijven op professioneel niveau. Wel schreef ik in mijn vrije tijd korte verhalen en gedichten. Na een paar jaar begon het toch weer te kriebelen en ik volgde de cursus ‘Tekst en Effect’ aan de Open Universiteit, gevolgd door ‘Schrijven in studie en beroep’. Ik begon als zelfstandig tekstschrijver onder de naam Van der Jagt Taal en Tekst en schreef onder meer voor de satirische site De Speld en het Amsterdamse tijdschrijft MUGmagazine.

Op dit blog richt ik mij op mijn twee achtergronden die ik  samen laat komen in Zorg Verwoord: de zorg en taal. Het zullen berichten zijn met een informatief, voorlichtend, opiniërend of beschouwend karakter. Ik streef ernaar met enige regelmaat een bericht te plaatsen.

Ik hoop in de toekomst velen van dienst te  zijn met mijn ‘taaldanserij’. De motivatie is er in ieder geval. Ik heb er heel veel zin in.

Neem contact met mij op