week van zorg en welzijn 2019Van 11 tot 16 maart is de Week van Zorg en Welzijn. Overal in het land openen zorgorganisaties hun deuren om mensen te laten kennismaken met het werken in zorg en welzijn. Heeft de zorg jouw belangstelling en wil je al langer een overstap maken naar werk waarin je écht het verschil kunt maken voor je medemens? Kijk dan welke organisaties in jouw regio meedoen en maak kennis met een dynamische en altijd boeiende wereld.

Nieuwe carrière
Een tweede leven in de zorg. Steeds meer mensen kiezen ervoor. Je geeft een goede baan op om je te wijden aan iets waar je hart echt ligt. Een lager salaris, onregelmatige werktijden en soms een flinke werkdruk neem je op de koop toe.

Personeelstekort
Robots maken hun opmars, de automatisering zet door, ook in de zorg. Maar dit zal de behoefte aan mensen niet doen afnemen, integendeel. Zorgorganisaties staan te springen om enthousiast personeel. Met de naderende vergrijzing zal deze vraag alleen maar groter worden. De komende jaren dreigt een tekort van ruim 100.000 tot 125.000 mensen te ontstaan in de zorgsector.

Kennismaking en activiteiten
Maar wie zijn dat dan, al die organisaties die zo om mensen verlegen zitten? En wat doen ze allemaal? Zorg en welzijn is natuurlijk een breed begrip. Niet alleen de zorg voor ouderen valt eronder, ook gehandicaptenzorg of maatschappelijk werk. Wat past bij jou? Wat heeft jouw meeste interesse? Of zijn er misschien meerdere takken waar je nieuwsgierig naar bent?

Tijdens de Week van Zorg en Welzijn organiseren zorgorganisaties activiteiten. Deze lopen uiteen van een speeddates en informatiemarkten tot etentjes met cliënten. Een unieke gelegenheid om een echt beeld te krijgen van de wereld waar je al een tijdje meer van wilt weten. Wie zijn de mensen voor wie je gaat werken? En wie zijn de mensen die dit werk al jaren met hart en ziel doen? Wat drijft hen?

Praktische informatie
Daarnaast kun je praktische informatie krijgen. Moet je een opleiding doen voor dit werk en zo ja: wat kan de werkgever hierin betekenen? En wat moet je zelf in huis hebben om dit werk succesvol te doen?

Meer weten over die Week van Zorg en Welzijn? Op de site kun je vinden wat er in jouw buurt is en welke organisaties meedoen. Succes en misschien zien we je terug in je nieuwe carrière!

Genoten van dit blog en op zoek naar een goede blogger voor je eigen site? Of heb je om wat voor reden dan ook behoefte aan een schrijver met kennis van en hart voor de zorg? Neem contact op:

Neem contact met mij op