ontdekdezorg-week 2020De Week van Zorg en Welzijn vindt dit jaar plaats onder een nieuwe naam: de Ontdekdezorg-week. De week vindt plaats van 16 t/m 21 maart. Helaas zijn vanwege het coronavirus veel evenementen geschrapt, vooral als deze in risicogebieden als Noord-Brabant waren gepland. Desalniettemin: heeft de zorg jouw belangstelling en wil je al langer een overstap maken naar werk waarin je écht het verschil kunt maken voor je medemens? Kijk dan welke organisaties in jouw regio meedoen en maak kennis met een dynamische en altijd boeiende wereld.

Nieuwe carrière
Een tweede leven in de zorg. Steeds meer mensen kiezen ervoor. Je geeft een goede baan op om je te wijden aan iets waar je hart echt ligt. Een lager salaris, onregelmatige werktijden en een soms hoge werkdruk neem je op de koop toe.

Personeelstekort
Zorgorganisaties staan te springen om enthousiast personeel. Met de naderende vergrijzing zal deze vraag alleen maar groter worden. De komende jaren dreigt een tekort van ruim 100.000 tot 125.000 mensen te ontstaan in de zorgsector.

Kennismaking en activiteiten
Maar wie zijn dat dan, al die organisaties die zo om mensen verlegen zitten? En wat doen ze allemaal? Zorg en welzijn is natuurlijk een breed begrip. Niet alleen de zorg voor ouderen valt eronder, ook gehandicaptenzorg of maatschappelijk werk. Wat past bij jou? Wat heeft jouw meeste interesse? Of zijn er misschien meerdere takken waar je nieuwsgierig naar bent?

Tijdens de Ontdekdezorg-week organiseren zorgorganisaties activiteiten. Deze lopen uiteen van een speeddates en informatiemarkten tot etentjes met cliënten. Een unieke gelegenheid om een echt beeld te krijgen van de wereld waar je al een tijdje meer van wilt weten. Wie zijn de mensen voor wie je gaat werken? En wie zijn de mensen die dit werk al jaren met hart en ziel doen? Wat drijft hen?

Meer weten?
Wil je meer informatie over de Ontdekdezorg-week? Op de site kun je vinden wat er in jouw buurt is en welke organisaties meedoen. Succes en misschien zien we je terug in je nieuwe carrière!

Nogmaals: houdt de berichtgeving rondom het coronavirus in de gaten. Sommige evenementen worden helaas geannuleerd. 

Zoek je zelf een blogger voor je site of organisatie? Zorg Verwoord schrijft blogs in heldere taal. Heb je regelmatig een blog nodig? Kijk hier voor het blogabonnement.

Geïnteresseerd in een samenwerking? Neem contact met mij op!